Kahden suklaan mustaherukkakakku

Tämä tummien makujen kakku saa makeutta ihanasta valkosuklaatäytteestä. Mustaherukka Marja Puree antaa kakulle ainutlaatuista herukkaista makua ja todella marjaisan värin. Suklaa ja mustaherukat ovat ihana makuyhdistelmä! Marja Pureet valmistetaan kuumentamatta, jolloin marjojen luontainen maku ja C-vitamiini säilyvät tuotteissa. Marja Puree tuotteita löydät kauppojen pakasteosastoilta läheltä muita marjapakasteita.

Vaativa

Ainekset

Pohja

  • 50 g voita
  • 200 g Fazerina / vaniljatäytekeksejä
  • 25 g tummaa suklaata raasteena / muruina

Valkosuklaatäyte

  • 100 g valkosuklaata
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 3 liivatelehteä

Marjatäyte

  • 2 prk (400 g) Marja Puree Mustaherukkaa
  • ½ dl sokeria
  • 250 g mascarpone juustoa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 4 liivatelehteä
  • ½ dl vettä

Koristeeksi

  • 5 dl pakastevadelmia ja / tai -pensasmustikoita

Valmistus

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20 – 22 cm) pohjalle. Hienonna keksit tasaiseksi muruksi esim. tehosekoittimella (tai laita keksit muovipussiin ja kaulitse muruiksi pussin läpi). Sekoita jäähtynyt voi keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja ripottele tummasuklaaraaste/ -muru pohjan päälle. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Laita liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Laita ½ desilitraa kermaa kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kermaan. Yhdistä jäähtynyt valkosuklaa, vaniljarahka ja liivateseos. Sekoita kermavaahto joukkoon. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Kaada valkosuklaatäyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 45 minuuttia.

Laita marjatäytteen liivatelehdet pehmenemään 10 minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta kattilassa ½ dl vettä ja sulata vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan veteen. Sekoita marjasose, sokeri ja liivateseos. Sekoita mascarpone ja jogurtti joukkoon. Kaada seos vuokaan jo osittain hyytyneen pohjan päälle. Pane vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä noin 8 tuntia.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakku marjoilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit